Cu totii avem momente cand a lucra peste program reprezinta o oportunitate. Pe langa dezvoltarea profesionala este cea baneasca. Desi reprezinta un efort este recompensat cu ceea ce nevoia te va impinge sa prelungesti orarul tau zilnic. Surpriza vine cand angajatorul nu este de acord cu aceasta practica.

Un angajat de la Apple s-a lovit de un avertisment dur in urma unor ore suplimentare pe care le facea. Concedierea era partea riscanta si mai cu seama surprinzator pentru ca se dovedea a fi un angajat model, care statea 20 de minute peste program pentru a-si indeplini sarcinile. Ideea de promovare era cea care prima insa opusul sau a fost rezultatul. In viziunea celor de la conducere a sta peste program este un prost obicei ce ar putea atrage de la sine urmari neplacute.

Munca suplimentara dauneaza se pare si pe cat de amuzant ar parea, pe atat de convingator pentru unii. Insa daca e sa ne gandim din punct de vedere al sanatatii in timp se poate dezvolta un obicei care te va aduce in pragul dependentei. Desi ar suna ciudat in prima faza multi se lasa acaparati de munca cu varii fundamente. De la nevoia de bani pana la cea de a uita de ceea ce in plan personal de exemplu s-a ratat exista numeroase situatii. Mai mult decat atat munca in exces poate sta la baza unor probleme de santate pe termen lung. Mai putine ore de somn, mai mult stres si oboseala cronica este doar o prima concretizare a efectelor.

Cu un echilibru care se necesita in toate domeniile, caci uneori angajatorii profita din plin de astfel de situatii uneori si fara un motiv banesc care sa motiveze, munca suplimentara afecteaza chiar daca nu iti dai seama imediat. Asta nu inseamna ca in unele cazuri cateva zile in plus menite sa aduca mai repede un rezultat ar trebui intelese ca pe o povara.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *