caini miros

Cainii au un simt al mirosului dezvoltat

Inca din anul 1960, apicultorii din toata lumea s-au luptat in mod permanent impotriva unei boli numita „American Foulbrood”, care a avut impact asupra a numeroase colonii, chiar ameninand cu extinctia pentru unele speciii de albine. Oricum, din anul 1970, cainii si-au imprumutat ajutorul prin detectarea stupilor infectati care au fost aruncati inainte de a avea sansa de a se inmulti si extinde si la ceilalti stupi pentru a-i infecta la randul lor.

Cainii pot face asta datorita faptului ca simt mirosul bacteriilor care cauzeaza aceasta boala. Acestia pot inspecta cu usurinta peste 100 de stupi pentru infectie, in jurul unei singure ore. Oricum, aceeasi treaba, atunci cand este facuta de om, ar putea lua pana la doua zile, facand din acesti caini special pregatiti niste adevarate valori. In mod similar, cainii pot fi de asemenea pregatiti pentru a detecta bacterii si fungi care cauzeaza boli ale plantelor.

Balenele sunt niste creaturi foarte evazive si biologii studiaza fiecare bucatica de informatie disponibila pentru acestia pentru a intelege cel mai bine aceste creaturi marine uriase. Fecalele lor sunt de asemenea importante tocmai pentru a le intelege dieta si sanatatea, de aceea cercetatorii sunt permanent in cautarea acestor mamifere uriase.

Exista insa o singura problema. Aceste fecale plutesc pe ape aproximativ jumatate de ora inainte de a se scufunda la fundul marilor, ceea ce inseamna ca trebuie sa fie gasite foarte repede. Pentru a rezolva aceasta problema, cainii sunt pregatiti in mod special pentru a detecta fecalele care plutesc la suprafata apei. Cu simtul lor de miros exceptional, aceste creaturi pot sa ia urma unor fecale de balena chiar pe o intindere de peste cativa kilometri. Acestia ghideaza de obicei capitanul vasului inspre deseurile lasate de balene prin inclinarea spre stanga sau spre dreapta sau prin indreptarea urechilor.

Pe langa faptul ca ai nostri caini sunt niste prieteni atat de buni si de valorosi, sunt de asemenea si de mare ajutor in lumea stiintei.

Articole create 413

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus