Nu demult se cerea o taxa pentru fiecare catel adoptat. Acum se anunta amenzi pentru toi cei care hranesc cainii hoinari de pe strazi, cainii fara staqpan. Din mila pentru partuped ai caror ochi tristi te fac sa te gandesti cat de multe ii lipsesc arunci cate o bucata de mancare ce ai la indemana. Crezi ca este un gen uman si o fapta buna insa pe principiul ca nici una nu ramane nepedepsita iata ca o amenda usturatoare te va face sa renunti la idee.

 

De ce o astfel de masura? Se considera ca in mod repetat un astfel de gest va duce la crearea de haite care din obisnuinta a ceea ce vor primi isi vor stabili locul. Problema se extinde caci nu vorbim de caini doar mici sau fricosi ci de cei cu o soarta grea care fac “lupta strazii” pe langa cea a supravietuirii. Forma de agresivitate cand vine vorba de hrana poate afecta un simplu trecator, un copil. Si in numele unei astfel de griji autoritatile vor amenzi pentru cei care contribuie la problema.

 

Pentru a nu fi acea amenda drastica ca in temeiul in care a fost aplicata va induce un comportament neadecvat fata de animale se specifica ca cineva care isi doreste sa arunce unui catel de pe strada o bucata de paine nu va fi sub incidenta legii de a fi amendat. Pe scurt este o problema majora care vizeaza spectrul larg al cetatenilor dar atunci cand se justifica clar intentia de a hrani repetat si care duce la inmultirea cainilor in zona. In astfel de cazuri pot fi cei care in spatele resturantului hranesc cainii fara stapan cu resturi, imprietenindu-se cu un numar mare de caini care va creste.

 

O data cu aceasta ideea se doreste ca multe alte aspecte care vizeaza cazul cainilor comiunitari sa fie puse la punct, de la vaccinare la declararea faptului ca se detine un caine adoptat.

De Admin