Bradul de Craciun si riscul de amenda

Perioada Craciunului si a sarbatorilor de iarna este marcata de incercarea multora de a fenta legea. Cine nu si-ar dori un extra venit? Insa cand asta inseamna sa incalci legea riscul este ca sarbatorile de iarna sa fie “la rece” sau ceea ce se credea ca va fi un castig sa fie pierderea pe o amenda usturatoare.

Bradul de Craciun este un simbol pentru sarbatorile de iarna pe care orice copil si-l doreste. Adultii sunt si ei de aceeasi parere caci parca sarbatorile nu mai sunt la fel. Goana dupa un brad natural este destul de mare astfel ca multi ajung sa taie ilegal brazi si sa le vanda in piete. Care sunt riscurile? In primul rand si poate cea mai aspra pedeapsa la acest capitol este inchisoarea de pana la 4 ani pentru un singur brad taiat ilegal. In cel mai usor caz este vorba de o amenda.

Surpriza vine si din faptul ca orice cumparator se avanta sa cumpere un brad ce este taiat ilegal se incadreaza de asemenea la categoria de oameni ce incalca legea. Brad confiscat si amenda ce umbreste ceea ce inseamna sarbatorile de iarna. Ceea ce trebuie sa aiba in vedere orice posibil cumparator, doritor de brad este sigiliul pe brad care sa indice faptul ca fost taiat legal.

Cu o amenda ce se poate incadra intre 3000 si 5000 de lei un brad cumparat si/sau transportat ce se dovedeste in urma verificarii ca nu are acel sigiliu poate pedepsi atat pe cei care l-au taiat cat si pe cei care l-au cumparat. Si daca te gandesti ca poti scapa usor de astfel de situatii capcane sunt peste tot. Se doreste comert legal si corectitudine. Poate inca un motiv in plus pentru unii pentru a se orienta catre categoria de brazi artificiali.

Articole create 411

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus