BMW dezvaluie AirTouch

Anul acesta, BMW a adaugat caracteristica de Gesture Control la sedanul de lux ce face parte din seria 7, care permite conducatorului auto sa treaca sau sa gliseze mana in fata ecranului pentru a executa diferite comenzi. In prezent, Internetul zumzaie de informatii legate de cea mai noua tehnologie a producatorului auto- AirTouch- a carei eficienta va fi demonstrata in cadrul Consumer Electronics Show din Las Vegas ce va avea loc in decursul lunii viitoare. Si, potrivit surselor, aceasta tehnologie va face parte si din cadrul noul concept BMW- i8 Spyder.

Potrivit BMW, AirTouch permite ca display-ul din vehicul sa fie operat fara a fi nevoie ca acesta sa fie atins dar si fara ca soferul sa aiba contact vizual cu ecranul. „Aceasta caracteristica imputerniceste controlul intuitiv de divertisment, de navigatie si de comunicatie, folosind gesturi simple realizate cu mana”- sustine compania producatoare de masini de lux. „AirTouch permite ca display-ul din vehicul sa fie operat la fel ca si un touchscreen, doar ca nu are nevoie ca acesta sa fie atins sau sa se faca contact vizual”.

Functionare AirTouch

Asadar, tehnologia intelege care sunt masurile de selectie si de control si le afiseaza in avans, lucru ce permite soferului sa ramana concentrat la drum. AirTouch utilizeaza senzori care sunt plasati chiar deasupra bordului si sunt, de asemenea, captusiti in interior, astfel incat sa monitorizeze miscarile mainii soferului sau a pasagerului. De asemenea, aceasta caracteristica va permite si controlul tridimensional, ceea ce permite comenzi mai complexe ce pot fi efectuate cu usurinta. Acesta este un progres semnificativ, in comparatie cu Gesture Control- care poate recunoaste numai miscari simple.

De asemenea, AirTouch dispune si de un buton special care se afla pe marginea stanga a volanului. Tot ce trebuie este ca soferul sa apese odata pentru a activa sistemul sau pentru a schimba o setare. BMW va prezenta aceasta tehnologie cat de curand, iar sursele sustin ca AirTouch este o caracteristica ce va fi disponibila pe modelul i8 Spyder.

Articole create 413

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus