BlackBerry

Blackberry ar putea parasi piata smartphone-urilor daca nu creste profitul

Seful Blackberry, John Chen a spus intr-o conferinta ca daca nu pot pune in ordine afacerea in domeniul dispozitivelor mobile au in considerare o iesire de pe aceasta piata.

„Daca nu pot face bani din dispozitive mobile, nu voi mai fi in industria dispozitivelor mobile” a spun Chen pentru Reuters. A refuzat sa ofere date si informatii exacte, sugerand doar faptul ca mai devreme sau mai tarziu va trebui sa ia o decizie.

In perioada de trei luni (ianuarie-februarie-martie 2014), firma a livrat doar 1.3 milioane de dispozitive, cu aproape 80% mai putine decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Raportul Reuters a adaugat faptul ca Blackberry urmareste sa isi ajute afacerea care se chinuie „cu investitii, achizitii si parteneriate”. Zvonurile spun faptul ca seful companiei, John Chen urmareste sa intre in colaborare cu companii din industria sanatate, finante si servicii legale. Dupa cum a punctat Reuters, astfel de industrii necesita un nivel foarte ridicat de securitate in comunicare, un aspect pe care Blackberry si-a construit reputatia in zilele in care era un jucator important pe piata smartphone-urilor.

In alt interviu, Chen s-a focusat pe dispozitivele mobile de la BlackBerry spunand „nu planuiesc sa scap de dispozitivele mobile, planuiesc doar sa nu depind de ele”. Vorbind pentru site-ul de stiri Bloomberg el a adaugat „Tot ce trebuie sa fac este sa inlocuiesc castigurile din productia de dispozitive mobile si compania va fi total diferita.”

Considerand cat de mult a avut de castigat Chen de pe urma parteneriatului cu Foxconn pentru lansarea noilor telefoane si faptul ca BlackBerry si-a construit succesul pe aceasta industrie, multi vor gasi greu de crezut ca firma va parasi sectorul smartphone-urilor. Bineinteles, daca vanzarile lor vor continua sa scada la fel de drastic, in curand nu vor mai avea ce sector sa paraseasca.

Articole create 412

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus