becuri eco

Becurile prietenoase cu mediul

Becurile prietenoase cu mediul ofera o alternativa excelenta la becurile traditionale folosite d obicei in gospodarii sau in mod industrial. Utilizarea becurilor electrice standard este o mare risipa de energie in cadrul gospodariei. Se spune ca iluminatul reprezinta intre 10 si 15% din uzul de energie din cadrul unei gospodarii.

Becurile traditionale  nu s-au scimbt cu foarte mult de-a lungul timpului si variaza foarte putin de tipul de becuri de la inceputul aparitiei acestora pe piata. La un moment dat, introducerea luminii intr-o gospodarie  era un mare pas inainte si utilizarea electricitatii pentru a ilumina o casa era foarte la moda si o prioritate pentru oricine. De-a lungul timpului, tipul de utilizarea al energiei noastre electrice s-a schimbat.

Astazi, acest lucru este luat de bun si cantitatea de energie folosita la iluminat a crescut in mod semnificativ in ultimii ani. Cu toate ca folosirea luminii s-a schimbat, tehnologia nu a facut acest lucru iar becurile incandescente care au fost inventate cu un secol in urma inca sunt foarte utilizate in ziua de azi. Aceste becuri sunt foarte ineficiente, converting doar 5% din energia pe care o primesc in lumina mult necesara si dorita.

Vestea buna este ca exista totusi o alternativa pozitiva reala la becurile traditionale si de moda veche utilizate pana acum. Noile tehnologii au rezultat in crearea de becuri economisitoare de energie. CFL reprezinta lampile fluorescente compacte  si functioneaza intr-o maniera similara ca si becurile traditionale  fluorescente. Nu numai ca acest tip de becuri sunt mult mai de incredere decat becurile traditionale, insa sunt de asemenea si mult mai rezistente  si economisesc din energie. Becurile CFL foloses in jur de 75% mai putina energie decat becurile obisnuite  si dureaza de pana la 10 ori mai mult, contribuind foarte mult la economisirea de energie din gospodarie.

Articole create 413

Un comentariu la „Becurile prietenoase cu mediul

Comentariile sunt închise.

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus