Barbatii traiesc mai putin ca femeile

Conform unui studiu categoria sexului feminin are mai multe sanse la viata mai lunga decat barbatii. La o mediu in Europa femeia poate sa ajunga la varsta de 80 de ani spre deosebire de barbati care abia ating varsta de 72. De ce o asa diferenta? Desigur ca stilul de viata isi va spune cuvantul iar cand vine vorba de partea feminina grija si responsabilitatea inregistreaza cote mai ridicate. Un simplu exemplu ar fi perioada de conceptie cand femeile se gandesc cu grija la alimentatie pentru ca sanatatea celui mic este tot in aria lor de interes din punct de vedere al obiceiurilor de orice fel.

La o medie de factori care infleunteaza diferenta de viata dintre femei si barbati se pare ca partea masculina este cu o inclinatie mai mare fata de fumat si nu numai. Alimentele care sporesc marirea colesterolului sunt favorite iar cand vine vorba de stres nu fac fata atat de bine ca si femeile.

Oricat ar fi de hilare studiile arata ca barbatii traiesc mai putin si din faptul ca necasatoriti fiind tind sa se izoleze, depresia fiind parte din categoria de boli la care sunt predispusi.De altfel din aceleasi cauze ale celibatului se preocupa mai putin de anumite aspecte, au viata mai haotica ceea ce pe termen lung va afecta si rezulta intr-o medie de viata mai scurta decat in cazul femeilor.

Cu multe dintre teorii care sa confirme ca femeile sunt oarecum superioare barbatilor din punct de vedere al sanatatii ajungem la concluzia ca responsabilitatea in conceptul femeilor depaseste ceea ce barbatii au in lista de prioritati. Intr-o nota amuzanta se pare ca femeile vor avea tot timpul un copil in plus de ingrijit, insemnand sotul, prietenul, iubitul.

Dar concluzia ramane ca viata lunga sau scurta, intr-o oarecare masura cu neglijenta de a te feri de ceea ce poate dauna important este ca totul sa fie calitativ.

Articole create 412

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus