Mitul blondelor vine inca din secolul XVIII cand Rosalie Duthe a stabilit parca anumite limite. De o frumusete rapitoare insa cu o minte naiva si prostuta acest personaj a starnit controverse in randul femeilor blonde. Cu repercusiuni si in zilele noastre este o idee generala ca barbatii prefera blondele. Asta ar exclude toate femeile cu o alta culoare a parului. Insa un studiu recent arata ca de fapt barbatii prefera..exact opusul.

In cadrul studiului realizat de cei de la Universitatea Westminster se arata ca brunetele sunt favoritele. Sa fie asta un trend? Expertii spun ca atractia fata de blonde e ca si trecatoare, cand o iesire in oras se condimenteaza cu o prezenta feminina cu o culoare blonda a parului. Insa cand vine vorba de brunete acestea castiga detasat in alegerile barbatilor.

Blond natural sau nu se pare ca experimentul a scos la iveala faptul ca o blonda a fost placuta pentru o conversatie insa in cele din urma bruneta a fost alegerea finala, cea mai atractiva prezenta pe care barbatii au ales-o dintre o blonda, bruneta si roscata.

Cercetatorii spun ca ar putea sa se coreleze si cu imaginea femeii puternice. Daca in anii ’70 si ’80 blondele au fost “la moda” trendurile s-au schimbat. Chiar inainte de asta brunetele inspirau atractie cand imaginea femeii in societate si idealul de frumusete era reprezentat de Jackie Kennedy. Trend sau nu in plan psihologic se coreleaza totul cu ceea ce barbatii au ca ideal de femeie. Poate fi vorba de imaginea mamei, de o femeie puternica in societate. Cert este asta ar insemna sa gandeasca supeficial, sa aiba in vedere un ambalaj frumos pentru ca in sens profund sa nu fie o relatie in adevaratul sens al cuvantului.

Asa cum cei parte la acest studiu spun “blondele sunt un mit”.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *