izolatii

Avantajele unei case izolate

Vremurile in care traim in prezent ne obliga sa consumam din ce in ce mai multa energie, motiv pentru care trebuie sa ne usuram modul in care utilizam noi surse de energie, de la energia solara si pana la emergia vantului. Procesul de economisire al elergiei este unul destul de lent, mai ales daca nu detinem si mijloacele de economisire, incepand de la izolatii interioare si exterioare si finalizand cu surse aleternative de energie.

Cei mai multi specialisti spun ca este  bine sa optam pentru izolatiile termice, folosind materiale precum vata minerala, vata bazaltica, izolatii din placi cu ecofibre sau izolatii cu spuma.

Ce beneficii are o izolare?

Daca este sa incepem de jos in sus, atunci pardoselile care sunt izolate trebuie sa ofere o estetica si o durabilitate mult mai mare decat cele neizolate, in primul rand pentru ca materialele folosite emana mai multa caldura si opresc transferul de aer rece in camera. Pentru un plus de caldura, ce poate fi controlat de la bun inceput, este important sa optam pentru o izolatie din vata bazaltica, pentru a risca depunerea de mucegai sau de a se condensa podeaua.

Peretii casei trebuie izolati cu materiale din polietilena sau poliester cu o dimensiune de cel putin 5 cm, incat acestea opresc transferul de caldura din interior spre exterior, reusind sa realizeze un aport de caldura necesar intregii zile de iarna. Pentru ca nu sunt asa de scumpe, si nu au un timp de aplicare indelungat, izolatiile exterioare ajuta mentinerea peretilor lipsiti de umiditate, incat acestia pot sa „respire” in acelasi timp.

Cel mai mare avantaj al izolatiilor exterioare este dat de caldura pe timpul iernii si de racoarea din timpul verii, astfel incat sa nu ducem lipsa de nici un element care ne poate facilita locuirea. O casa izolata arata bine si locuitorii din ea se simt bine.

Articole create 412

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus