Exista o multime de situatii in care pur si simplu iti vine sa scuipi cuvinte urate la adresa celui care te-a deranjat. Insa, exista si situatii in care nu e nevoie sa injuri, dar cu toate acestea continui sa vorbesti urat. Astfel, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca cei care stiu mai multe injuraturi au, de asemenea, abilitati verbale si mai puternice.

Injuraturile semnaleaza un vocabular mai bogat

A injura nu inseamna neaparat ca esti un om cu un vocabular sarac- de fapt, injuraturile semnaleaza un vocabular mai bogat. Studiul care a ajuns la aceasta concluzie a testat cat de multe injuraturi pot sa retina oamenii in numai 60 de secunde. Rezultatele au fost comparate cu alte cuvinte non-injuraturi, cum ar fi nume de animale sau cuvinte care incepeau cu o anumita litera.

Studiul a constatat ca media numarului de injuraturi pe care oamenii si le reamintesc dupa 60 de secunde este de 9- pare putin? Ei bine, aceasta cifra este comparata cu media de cuvinte non-injuraturi- care a fost de 14 si 22 de cuvinte ce aveau legatura cu nume de animale.

Autorii studiului sustin: „Nu putem sa ne abtinem si incepem sa ii judecam pe oameni in functie de exprimarea acestora. Din pacate, atunci cand vine vorba de limbajul tabu, este o presupunere comuna care sustine ca oamenii care injura frecvent sunt mai lenesi, nu au un vocabular adecvat, sunt lipsiti de educatie sau pur si simplu nu se pot controla. Insa, concluziile generale ale acestui studiu arata ca fluenta limbajului tabu poate fi corelat pozitiv cu alte masuri de fluenta verbala. Cei care folosesc injuraturi in mod frecvent inteleg continutul general al expresiilor utilizate de ei, insa reusesc sa le nuanteze atat de bine incat sa fie folosite in mod corespunzator”.

Acest studiu a testat si a descoperit ca injuraturile au o legatura mai puternica cu un vocabular mai bine conturat.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *