Atunci cand optezi pentru participarea intr-o comunitate de socializare online, poti alege acei indivizi ale caror like-uri si dislike-uri sunt asemanatoare cu cele ale tale si iti poti construi o retea de cunostinte in jurul acelor lucruri comune pe care le aveti unii cu ceilalti. De exemplu, daca esti un pasionat de sah sau un mare iubitor de carti, poti descoperi si socializa cu acele persoane care iti impartasesc interesele.
Pentru ca te conectezi in mod virtual in loc de a merge in mod fizic la anumite intalniri cu oamenii, iti permiti luxul de a te alatura mai multor grupuri si comunitati decat ar fi in viata reala in spatiul fizic. Te poti intalni cu prietenii tai oricand si cand ai neparat o conexiune la Internet si de fiecare data cand ii intalnesti in spatiul online.
Informatii impartasite in timp real. Multe site-uri de retele sociale incorporeaza o trasatura de chat in mod instant ceea ce inseamna ca poti face schimb de informatii in timp real prin intermediul chatului. Aceasta este o optiune grozava pentru ca profesorii sa faciliteze discutiile din clasa. Retelele de socializare pot fi utilizate drept vehicule eficiente pentru acei studenti care vor sa studieze in spatiul online. In plus, Internetul este cel din urma curs si cel mai bun curs pentru cei care doresc sa studieze. Studentii si elevii nu mai au nevoie sa mearga tocmai in librarii si biblioteci pentru a invata si pentru a imprumuta carti. Acum o pot face online pentru ca se poate.
Scoala nu este singura institutie sau singurul loc in care asfel de informatii impartasite in timp real pot fi de folos. Retelele sociale pot asigura instrumente pentru manageri, pentru ca acestia sa le foloseasca in intalnirile dintre echipe, dintre membri, pentru conferintele de afaceri si pentru atunci cand colaboratorii se afla la distanta de biroul in care are loc o intrunire.
Pe internet poti fi cine vrei tu, ai lumea ta virtuala unde iti poti face si urma propriile reguli .