Ca in ca cadrul oricarui tip de antrenament fizic, si antrenamentul cu greutati la sala de fitness sau de forta are anumit reguli si indicatii pentru efectuarea celor mai potrivite exercitii pentru intarit sau slabit, dar la fel de bine si pentru evitarea leziunilor si ranilor in timpul programului de antrenament. Cand mergeam si eu la sala cu Florin, am invatat multe din aceste lucruri.
Cei care parctica tot felul de exercitii cu greutati isi pot face mai dificil programul de forta prin varierea tipurilor de echipmanete de rezistenta pe care le folosesc de obicei. In loc de a face exercitii pentru bicepsi cu gantere, de exemplu, se incurejeaza ca cei care fac exercitii in mod regulat si sunt profesionisti sa ia in considerare folosirea greutatilor cu un singur maner de forma circulara.
Antrenamentul de sarituri este un tip de antrenament de rezistenta care poate fi de asemenea de ajutor pentru practicienii experimentati ce cauta sa aiba parte de un antrenament mult mai provocator si mai dificil, dar poate fi la fel de folositor si pentru cei care isi doresc sa isi intre in forma.
Opus formelor traditionale de exercitii cu greutati, se spune ca sariturile incorporeaza miscarile explozive si timpii rapizi de raspuns, si pot fi foarte folositoare pentru cei care cauta sa isi imbuntateasca performantele atletice. Sariturile in ghemuit si sariturile de pe un picior pe altul sunt ambele niste exemple foarte bune de exercitii cu sarituri care pot fi incorporate in antrenamentele unui practicant profesionist.
A te odihni suficient in timpul si dupa antrenamentele de la sala este un lucru foarte necesar cand vine vorba despre obtinerea celor mai bune rezultate in cadrul antrenamentului cu greutati de la sala. Indivizii care sunt interesati in cresteea fortei musculare ar trebui sa se odihneasca de la 3 la 5 minute intre fiecare set al unui exercitiu in particular, in timp ce cei care isi doresc sa isi creasca rezistenta ar trebui sa se odihneasca timp de 3 secunde pana la 2 minute intre seturile de exercitii.