amenajamente pastorale

Amenajamente pastorale la tara

Spatiile verzi, campiile, pasunile si pajistile roditoare ale unei comune sau ale unei localitati  pot fi utilizate pentru diverse activitati ce tin de munca si viata la tara. Dar, pentru ca aceste locuri sa fie exploatate si ocupate in legalitate de catre cineva, trebuie mai intai de toate intocmit un plan de management, de gestionare si administrare a acestor locuri verzi. Acest lucru, acest plan de administrare al spatiilor inverzite de la tara este reprezentat de amenajamentele pastorale si reglementarile speciale pentru acestea.

Mai exact, niste amenajamente pastorale sunt de fapt reprezentate de anumite acte si documente care  au in alcatuire diverse masuri tehnice, economice si organizatorice, care sunt necesare exploatarii si ocuparii acestor pajisti verzi. Aceste amenajamente pastorale trebuie sa fie exact in conformitate cu obiectivele planului de administrare al spatiilor verzi de la sat sau comune.

Exista anumite etape care necesita a fi respectate pentru a fi pusa la punct documentatia pentru punerea in aplicare a amenajamentelor pastorale, pentru succesul acestor obiective si pentru planurile generale ale proiectelor dorite in cadrul acestor spatii comunale verzi.

O prima etapa a documentatiei necesare pentru aceste demersuri este localizarea terenurilor, a planurilor de situatii si a planurilor topografice vizate de OCPI. Dupa ce aceasta etapa principala a fost indeplinita, se trece la recoltarea probelor si a mostrelor din terenul in cauza, localizat in prealabil. Aceste probe si mostre de teren sunt analizate in cadrul unui laborator agrochimic si pedologic.

Dupa ce aceste mostre au fost preluate din teren si apoi analizate la laborator pentru obtinerea de rezultate, se trece la intocmirea unei documentatii  exact dupa ceea ce s-a adeverit sau dupa ceea ce a rezultat in urma analizei probelor in cauza. Mai exact, aceste acte si documente se alcatuiesc dupa ce se afla de indata rezultatele din teren, de pe pajistea in cauza.

O alta etapa ce tine de intregul plan al amenajamentelor pastorale tine de luarea aminte si aplicarea sau tinerea cont de recomandarile inginerului agronom  care are exact in minte ce se poate face pentru folosirea acelor pajisti si parcele comunale. In urma evaluarii si respectarii acestei faze necesare amenajamentelor pastorale, se trece la listarea si predarea acestei documentatii adecvat contractului de  servicii in cauza.

Chiar daca locuitorii unei comune sau a unei zone rurale cred de cuviinta ca amenajarea si ocuparea unor spatii verzi, a unor campuri, pajisti si parcele de teren, este la libera lor alegere si nu trebuie sa dea cuiva socoteala pentru acest lucru si nici nu trebuie sa intocmeasca vreun act, nu este chiar asa.

La fel ca orice spatiu al statului si care nu este personal, inchiriat sau cumparat, este necesar a se intocmi un plan de administrare al acelui teren pentru ca doritorul sa se preteze exact la legile si reglementarile statului in ceea ce priveste ocuparea si lucrarea spatiului de la sat. In aceasta privinta este foarte important a fi intocmit un tip de amenajament pastoral care include toate etapele descrise mai sus.

Este adevarat, aceste pajisti si zone verzi pot fi utilizate si ocupate pentru a se intreprinde diverse activitati agrare sau de crestere a animalelor, insa trebuie testata zona si declarata apta pentru acele lucrari si ocupatii.

Articole create 413

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus