Crearea si mentinerea unei bune relatii cu publicul este un proces complex si continuu. Fara un PR eficient este foarte greu sa ajungi in atentia audientei si mult mai greu sa influentezi opinia si deciziile publicului tinta. Totusi, in momentul in care relatia cu publicul tinta este stabilita, trebuie sa fie mentinuta pentru a ramane la un nivel eficient. Procesul functioneaza similar cu relatiile interpersonale. In momentul in care doi oameni pierd contactul, pur si simplu dispar unul din viata celuilalt indiferent de cat de apropiati obisnuiau sa fie.

Pentru a stabili o relatie buna cu publicul tinta si pentru a o mentine, o agentie PR foloseste o varietate de tehnici si instrumente. Unele din cele mai comune includ:

Comunicate de presa: Contin informatii despre produsele, serviciile companiei sau despre compania in sine, prezentate intr-un mod atractiv pentru presa si transmise acesteia in scopul de a fi preluate si publicate; daca presa le considera de interes pentru cititori, atunci comunicatele d epresa devin articole in publicatii.

Newsletter-e: Trimiterea de newsletter-e – informatii relevante despre organizatie si sau produsele/ serviciile sale- care sunt transmise direct catre audienta vizata Newsletterele sunt de asemenea o metoda comuna in strategiile propuse de o agentie PR; prin intermediul lor sunt comunicate noutati, informatii generale ,  promotii etc

Marketing-ul prin Social Media: Retelele de socializare sunt folosite de un numar din ce in ce mai mare de agentii PR pentru a comunica direct cu publicul tinta.

Eevenimentele: Aici avem doua categorii, si anume evenimentele organizate direct de catre entitatea care doreste sa isi faca PR si, respectiv, evenimentele organizate de terti, la care reprezentantii entitatii care doreste sa isi faca PR participa ca speakeri, invitati obisnuiti, invitati speciali etc. Evenimentele sunt oportunitati de a relationa direct cu publicul tinta. O agentie de PR se ocupa sa gaseasca cele mai bune oportunitati in acest sens si sa le managerizeze

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *