tendoane si entorse

Afectiuni ale umerilor la animalele de companie

Aminalele de companie sunt cele mai dulci si dragalase animale pe care cineva le poate creste in casa si pe langa, pentru ca se bucura de cea mai mare atentie din partea proprietarilor si nu numai. Cei mai multi care detin animale de companie se ataseaza rapid de aceastea, le ofera adapost, hrana si afectiune, incat ajung sa fie indispensabile vietii umane.

Cele mai multe afectiuni ale animalelor de companie, precum cainii tin de dislocarea umarului sau de ruperea tendoanelor membrelor, cauzate de miscare in exces sau de sarituri, dar pot fi cauzate si de luptele dintre caini. Un prejudiciu comun la caine poate fi afectarea tesutului osos al acestuia, incat nu isi mai poate misca membrul sau il tine in sus in timpul mersului.  Cainii pot primi cele mai bune ingirjiri medicale in domeniu chiar de la Fanvet.ro, unde se gasesc cele mai noi echipamente in domeniul medical veterinar, prin care se realizeaza cele mai sigure consultatii ale acestora.

Loviturile de umar la caini

Cea mai comuna afectiune a umerilor cainilor este cunoscuta sub denumirea de branhial biceps, boala care se dezvolta in timp. Aceasta afectiune este caracterizata de inflamarea tendoanelor si a muschilor din zona bicepsilor situati in omoplat. Aceasta conditie este evidenta in cazul cainilor sportivi sau atletici, cei maturi.

Tendinopatia este o alta afectiune la umarul cainilor, observabila in cazul in care tendonul supraspinosului devine incordat sau rupt. Ruptura tendonului cauzeaza, de asemenea, si inflamarea membrului, urmata de formarea unui depozit de calciu, proces cunoscut sub denumirea de mineralizarea tendonului supraspinatus. Datorita acestei afectiuni, cainele nu isi mai poate extinde membrul si nu poate efectua pasirea.

In afara de acestea, contractarea muschiului infraspinatus, miopatie sau instabilitatea umarului medial reprezinta afectiuni ale cainilor, cauzate de miscarea in exces sau suprasolicitarea acestuia.

Efecte declansatoare de dureri ale umerilor

Leziunile la umar sunt cauzate de obicei de traume directe sau indirecte, in cazul in care se suprasolicita muschii care sustin oasele umerilor si implicit ale membrelor. Activitati precum saritul in exces, pot rupe tendoanele sau pot articula umarul. Uneori, o activitate poate provoca si dureri ale umarului comun, ruptura care este destul de comuna la cainii inactivi sau lenesi.

O incercare de a face o activitate fizica intensa sau de a realiza mai multe lucruri in acelasi timp pot produce entorse comune sau entorse musculare. Acest lucru este valabil mai ales pentru cainii supraponderali sau obezi, pentru ca acestia trebuie sa puna mai multa presiune asupra articulatiei umarului, in timp ce sar sau merg.

Articole create 413

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus