Cresterea si adapostirea cainilor este o afacere foarte buna, mai ales atunci cand cainii dispun de atentia si grija necesara. Totusi, adaposturile pentru caini sunt asemenea locuri menite sa faca profit si de aceea nu mai tin cont de alte lucruri. In continuare, vom vorbi despre adaposturile pentru caini si cateva dintre lucrurile rele care se intampla acolo.

  • Adaposturile pentru caini sunt locuri foarte stramte, iar cainii sunt tinuti intr-o inghesuiala foarte greu de conceput. Mai mult decat atat, nu se mentine nici un grad de curatenie atunci cand vine vorba despre adevaratele afaceri numite adaposturi pentru caini.
  • Majoritatea cainilor sun subnutriti si sufera de foarte multe boli legate de o alimentatie defectuoasa.
  • Crescatorii de caini, deoarece tintesc exclusiv pe maximizarea profitului, au tendinta sa cheltuiasca mai putin pe mancarea pentru caini, pe ingrijirea veterinara si pe igienta facilitatii.
  • Din cauza supraingramadirii din adaposturi, cainii au tendinta sa recurga la endogamie, adica la imperecherea si nasterea suplimentara de catei in centrele pentru caini. Puii se nasc adesea cu deformatii si dereglari genetice.
  • Exista catele care sunt tinute in interiorul centrelor pentru caini exclusiv pentru procreere si nu sunt lasate niciodata sa paraseasca institutia.
  • Imperecherea catelelor despre care vorbim are loc de fiecare data cand sunt in calduri. Asta inseamna ca acestea sunt tinute aproape mereu gestante, in ciuda faptului ca acestea sufera adesea de subnutritie si o ingrijire veterinara minima sau inexistenta.
  • Deoarece cateii nu sunt tratati la timp de diferite afectiuni, acestia mor foarte des.

Acum ca stii toate aceste lucruri legate de adaposturile pentru caini si ceea ce se intampla acolo, sunt sigur ca vei privi cu alti ochi aceste locuri de acum incolo.

 

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *